Plesni klub Tina

Grupe

Ritmika i ples 
- predškolski uzrast
- niži školski uzrast

Modern jazz dance 
- školski uzrast
- srednjoškolci
- 20+ … 40+ (stariji od 20 godina)
- Juniori – 12 – 15 god. (selekcija )
- Seniori – 16 god. i stariji ( selekcija)

Total body sculpt 

TOTAL FIT

 

Ritmika i ples (predškolski uzrast)

Zadaća programa ritmike i plesa za predškolsku dob:

  • razvijanje osnovnih elemenata: sluh, ritam, snaga, brzina, spretnost i koordinacija
  • razvijanje senzibiliteta za glazbu i kreativno izražavanje kroz pokret

Vježbanje se odvija uz glazbu prilagođenu njihovoj dobi. Glazba je popraćena pričom u kojoj djeca aktivno sudjeluju.
 

Ritmika i ples (školski uzrast)

Nadogradnja prethodnog stupnja. Razvijanje cjelokupne motorike i koordinacije pokreta te osjećaja za melodiju i ritam. Vježbajući plesnu tehniku djeca usvajaju nazive elemenata, uvježbavaju plesne sekvence, jačaju muskulaturu, postižu bolju spretnost i koordinaciju te orijentaciju u prostoru.
Pažnja se posvećuje i kreativnosti polaznika kroz improvizacije.

Modern jazz dance

Ova plesna forma kombinira tehniku baleta, snagu jazz dancea i slobodu modernog plesa za interpretaciju priče, ideje ili emocije kroz muziku i pokret.

Jazz dance

Jazz dance je poseban smjer plesa, specifičan po tome što ga se može čuti, osjetiti, vidjeti, ali ga se teško može definirati. Jazz dance je plesna forma, kreativna i nadasve osobna. Plesač plešući jazz dance umjesto čvrstih restrikcija tipičnih za klasični balet koristi svoju sposobnost i energiju.
Jazz Dance je modernija tehnika proizašla iz klasičnog baleta, kao i sve modernije plesne tehnike. Bazira se na baletnoj tehnici koja je nadopunjena opuštenijim i slobodnijim plesnim pokretima.
Karakteristike jazz dancea su: izolacije (u kojima se tijelo dijeli na dijelove, od kojih svaki dio radi svoj pokret izoliran jedan od drugog), zatvorenije pozicije nogu, sinkopirani elementi, energične kretnje, kontrakcije…

Povijest jazz dancea

Završetkom prvog svjetskog rata dolazi do društvene revolucije koja odbija običaje i vrijednosti prijašnjih generacija. Ples postaje manje formalan, a muzika koja izbija u prvi plan je jazz. Jazz muzika je nastala kao kontrast tradicionalnoj muzici, a glavna karakteristika su joj sinkope, aritmičnost. Jedni od prvih plesova koji su se plesali na jazz su bili charleston, step i foxtrot.
Miješanjem baleta i gore navedenih plesova, formirao se stil plesa koji se prvo zvao "stage dancing", a kasnije je bio preimenovan u naziv "jazz dance". Danas se jazz dance izvodi na sve vrste glazbe. Velika imena koja su utjecala na razvoj jazz dance-a: Alvin Ailey, Gus Giordano, Matt Mattox, Bob Fosse

Moderni ples

Moderni ples je tehnika koja ujedinjuje različite sisteme i metode rada (suvremene plesne tehnike, plesnu i kontakt improvizaciju).Razvija svijest o tijelu, fizičku spremnost i snagu, kontrolu i koordinaciju, te kreativnost.
Karakteristike: lakoća pokreta se postiže prirodnim linijama tijela i energijom što omogućava veći domet i fluidnost pokreta od konvencionalne plesne tehnike. Istraživanje pokreta, kreiranje i eksperimentiranje vlastitih koraka i rutina, prirodni pokreti tijela, često korištenje poda za plesne elemente, plesači često plešu bosi, pokreti su opušteniji i prirodniji za razliku od baleta gdje je sve striktno, centar tijela iz uspravnog stava pomiče se u prostor slobodnim prenošenjem težine tijela, usmjeren na kreativno izražavanje emocija.

Povijest modernog plesa

Razvio se u ranom 20. stoljeću kao reakcija protiv krute tehnike baleta. Pioniri poput Isadore Duncan, Marthe Graham, Ruth St. Denis, Mary Wigman, Doris Humphrey, istraživali su pokrete kojima su kreativno izražavali svoje emocije te su stvorili vlastiti plesni stil.

TOTAL FIT

TOTAL FIT je zabavan trening za sve one koji uživaju u plesanju i gibanju.
Sat je koncipiran od plesnih kombinacija prilagođenih grupi, te od vježbi snage, izdržljivosti i istezanja.
Svaki sat bit će u drugom ritmu...salsa, disko, latin, pop...ovisno o afinitetu grupe.

Total Body Sculpt

 Za sve one koji nisu fanovi skakutanja i koreografiranih treninga imamo novo-stari program TBS (Total Body Sculpt).

Klasični Pilates trening odlučili smo začiniti sa malo joge, baletne štange , te treninga po stanicama sa rekvizitima.

Oblikujemo mišiće ali radimo i na fleksibilnosti, a sve u cilju zdravog i lijepo oblikovanog tijela.

Ako smo vas barem malo zainteresirali dođite i okušajte se u ovom dinamičnom, netipičnom i nadasve zabavnom treningu.Kontakt

Plesni klub Tina
Trg Lj. Posavskog 3
44000 Sisak
MB: 1073575
Mail: tinaplesniklub@gmail.com
Mob: 091/2404 246 (Tina, iza 16h)
Mob: 098/935 0551 (Linda)

Plesna dvorana

Sisak, S.S. Kranjčevića 11
(u dvorištu)