Plesni klub Tina

Linda Majstorović, dipl. oec., plesač i voditelj

 

Rođena 1981. u Sisku. 1994.g. upisuje se u Plesni klub «Tina» na tečajeve društvenih plesova i salse. Nakon manje pauze, intenzivno se počinje baviti plesom '97.g. u istom klubu. Trenira i upoznaje različite plesne tehnike: moderni ples i jazz dance, salsu, street jazz i osnove klasičnog baleta.

Znanje usavršava na plesnim seminarima i radionicama ( kod Larise Lipovac, Ivančice Horvat, Igora Barberića, Tamare Savičević, Aleksandre Janeve, Marije Ščekić, Kornelije Kosanović-Koni, Zvonimira Kvesića, Eldera Sancheza i Reebok tima ) te s raznim profesionalnim plesačima s kojima surađuje Klub.

2001. ostvaruje suradnju sa Salsotecom Zagreb pod vodstvom Ricarda Loquea i Eldera Sancheza, gdje sudjeluje u salsa-show programima.

Stalni je član seniorskog ansambla ( tehnike modern jazz-a ) plesnog kluba Tina pod vodstvom Valentine Ivanković Pelikan, sudjeluje na mnogim nastupima i natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu. 2001.g. postaje voditelj društvenih plesova i salse za rekreativce. Od 2003.g. voditelj je ritmike i plesa za djecu u plesnom klubu Tina, plesne tehnike Modern jazza te rekreativnih/fitnes sekcija, Aerobic, Total fit, Total Body Sculpt.

Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci. Pedagoško psihološko metodičko didaktičke kompetencije za rad s djecom i mladima stekla je na Filozofskom Fakultetu.

Verificirani je fitnes instruktor (od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa).

Nataša Majstorović, studentica, plesač i voditelj

 

Rođena 1991. godine u Sisku. Studentica je Građevinskog fakulteta u Osijeku.

Prve plesne korake započinje 2006. u plesnom klubu ''Tina'' pod vodstvom Valentine Ivanković Pelikan, gdje upoznaje plesne tehnike Modern jazz, Lyrical jazz, suvremeni te osnove baleta. Dugogišnji je član seniorskog ansambla Kluba s kojim nastupa na raznim festivalima, smotrama, nastupima i natjecanjima.

Upisom fakulteta, seli u Osijek gdje nastavlja svoje plesno obrazovanje u sklopu plesnog studija ''Shine'', pod vodstvom Mire Rudež Sekereš i upoznaje stilove Mtv jazz, Jazz funk i Dancehall te baletnog studija HNK Osijek pod vodstvom Vuka Ognjenovića.
Od 2014.-2016. član je Valamar animacijskog tima gdje sezonski radi kao sportski animator (voditelj rekreacijskih sportova: Yoga, Pilates, Aerobic/Aqua aerobic) te je član plesnog ansambla, gdje se susreće s različitim plesačima i njihovim različitim stilovima (od društvenih do urbanih) i tako širi svoje plesno znanje.

Danas djeluje u PK ''Tina'' kao plesač, a svoju ljubav prema plesu ima prilike prenesti i na podmladak, kao voditelj skupine Ritmika i ples za predškolski i niži školski uzrast, te kao asistent za Modern jazz i fitnes sekcije.

Valentina Ivanković Pelikan, dipl. učitelj, plesni pedagog i koreograf

 Rođena 1973. u Sisku. Prve plesne korake započinje 1983. društvenim plesovima u K.U.D.-u «Ivan Goran Kovačić», a kasnije proširuje svoje znanje L.A. plesova u Zagrebu i Sloveniji. Otkrivanjem svog budućeg poziva upoznaje se i sa novim plesnim tehnikama, te se upisuje u Plesni studio doma kulture Sisak gdje se upoznaje sa suvremenim plesom. Paralelno se i osam godina obrazuje u glazbenoj školi Fran Lhotka u Sisku gdje uzima klavir kao glavni predmet. 1988.g. prolaskom na audiciji za srednjoškolsko plesno obrazovanje u Školi za ritmiku i ples Ane Maletić, ( Bogovićeva 7, Zagreb ), posvećuje se suvremenom plesu, tehnike Rudolfa Labana u klasi Ivančice Janković. Kroz školu se upoznaje i sa plesnom tehnikom klasičnog baleta, stepa, Graham-a i narodnih plesova, te predmetima pedagogije, povijesti plesa, kinetografije, koreografije i anatomije, a opće-obrazovne predmete pohađa u Gimnaziji u Križanićevoj (Zagreb). Srednju školu završava 1992. godine te maturom stječe struku kulturno-umjetničkog plesača suvremenog plesa, kao najvišeg stupnja plesnog školovanja u Hrvatskoj. Plesno usavršavanje nastavlja na raznim seminarima u Londonu, Beču, Sloveniji i Hrvatskoj sa renomiranim imenima plesne scene. Proširuje znanje modernog plesa ( Graham, Lemon, slobodni stilovi i dr. ) , jazz dance-a, afričkog plesa, društvenih plesova i salse, te Pilatesa i aerobica. Uz plesno iskustvo proširuje i pedagoško znanje vodeći razne plesne radionice. 1994.g. jedna je od osnivača plesnog kluba «Tina» u kojem je i do danas glavni stručni voditelj. 1994.g. položenim ispitom postaje plesni sudac u Hrvatskom Show dance Savezu. Diplomirala na Učiteljskoj akademiji u Zagrebu, ali ostaje u plesnom svijetu prenoseći znanje i ljubav prema plesu na djecu i mlade. Do danas je izvela mnoge plesne generacije, a zapaženim nastupima i nagrađivanim koreografijama Klub je dovela do visokog stupnja plesnog amaterizma.Kontakt

Plesni klub Tina
Trg Lj. Posavskog 3
44000 Sisak
MB: 1073575
Mail: tinaplesniklub@gmail.com
Mob: 091/2404 246 (Tina, iza 16h)
Mob: 098/935 0551 (Linda)

Plesna dvorana

Sisak, S.S. Kranjčevića 11
(u dvorištu)